ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
اهمیت پروتئین در تغذیه گاوهای شیری
با گذشت زمان و در راستای بهبود شرایط ژنتیکی و مدیریتی گله های گاو شیری، تولید شیر به 10000 تا 12000 کیلوگرم در سال رسیده است بطوری که امروز شاهد گاوهایی در گله می باشیم که روزانه بیش از 50 کیلوگرم شیر تولید می کنند. افزایش تولید شیر در گاوهای شیری باعث افزایش نیاز دام ها به مواد مغذی شده است[1]. موفق ترین سامانه های تغذیه ای آنهایی هستند که مواد غذایی کافی را جهت تولید شیر و ترکیبات شیر فراهم می کنند و تخمیر شکمبه ای و رشد میکرواورگانیسم های شکمبه را حداکثر و اتلاف مواد غذایی به محیط را حداقل می کنند. استفاده مناسب از منابع انرژی و پروتئینی می تواند باعث افزایش عملکرد دام، بهبود ضریب تبدیل و کاهش آلودگی محیط شود. پروتئین و انرژی دو ماده مغذی مهم در جیره گاوهای شیری هستند که اساس یک جیره موفق را تشکیل می دهند. استفاده مناسب از منابع انرژی و پروتئینی می تواند باعث افزایش عملکرد دام، بهبود ضریب تبدیل و کاهش مصرف خوراک شود. افزایش کارایی استفاده از مواد خوراکی می تواند باعث کاهش سطح مصرفی مواد غذایی شود. خصوصاٌ پروتئین که یکی از گران قیمت ترین اجزاء جیره است.
[1] RUP = Rumen Undegradable Protein
[2] NRC. 2001. Nutrient Requirements of Dairy Cattle. 7th rev. ed. Natl. Acad. Sci.,
Washington, DC, USA.